ויזה מפתחת את עתידה על הבלוקצ'יין של אתריום ומשאירה אבק למתחרים

Nov 14 / בן סמוחה

הסקפטיות כלפי טכנולוגיית הבלוקצ'יין והשימושים השונים של מטבעות דיגיטליים הייתה עדיין גבוהה, עד לא מזמן. 


אך לאחר כניסתן של גופים פיננסיים ענקיים כגון פייפאל, ג'ייפי מורגן, בלקרוק או ויזה - המציאות בקרב "הכסף החכם" ואנשי הטכנולוגיה, השתנתה.


ענקית התשלומים ויזה (Visa) לא מפסיקה להרחיב את הרפתקאותיה בתעשייה. 


המובן מאליו, במקרה שלה, הוא לאפשר אינטגרציה בין ספקי סליקה ותשלומים לבין בורסות וברוקרים בשוק הקריפטו על מנת שיוכלו לסלוק רכישות של מטבעות דיגיטליים תוך הפחתת סיכוני הלבנת הון ומימון טרור למעורבים בתהליך.


אינטגרציה זו כבר קיימת שנים ארוכות - ובינינו, מעניינת פחות.

הפיתוחים של ויזה בבלוקצ'יין

לאחרונה ויזה החלה להשיק כרטיסי Debit (חיוב מידי) שמשויכים עם ארנקי הקריפטו של מחזיקי הכרטיס. כך, משתמשי מטבעות דיגיטליים יכולים להחזיק קריפטו בלבד, ולשלם באמצעותו גם בקניות בסופרמרקט. לא, אל תקפצו, זה עוד לא זמין בישראל.

אך ההתפתחויות האחרונות הן המרכזיות, והן סובבות פיתוח טכנולוגי שנקרא Account Abstraction. זהו אחד מהפיתוחים החשובים ביותר שנבנים כיום על אתריום ומאפשרים סוגי תשלומים מתוחכמים ביותר.

ויזה כל כך מאמינה בפיצ'רים החדשים שהיא מפתחת, שהיא התוותה מפת דרכים לכיצד תיראה מהפכת התשלומים שלה שתישען על אתריום. המטרה הסופית: להפחית את ההישענות על הבנקים, ובכך להגדיל משמעותית את רווחיה.

כל זה מתאפשר בזכות שני דברים מרכזיים: הראשון הוא שויזה מבינה בשלב מוקדם את שיבינו חברות אחרות בהמשך. רשתות בלוקצ'יין כגון אתריום כאן כדי להישאר ולצמוח, והארכיטקטורה החדשה של המערכת הפיננסית נבנית עליה בימים אלו.

השני הוא מחלקת הבלוקצ'יין הבינלאומית שהקימה החברה, שמורכבת ממומחים רבים שעומלים שעות על גבי שעות - הן בהיבטי פיתוח התוכנה, והן בהיבטים שיווקיים, פיתוח עסקי, ניהול לקוחות - כדי להנגיש את הפיצ'רים החדשים שלה לבעלי העסקים מולה היא עובדת ולחברות הקריפטו איתן היא מסתנכרנת.

קורס בלוקצ'יין למומחים

לטובת השתלבות בתעשיית הבלוקצ'יין, נדרשת מומחיות שמסייעת בהבנתה לרוחב, לאורך ולעומק. משיחות שקיימתי עם מנכ"לים ומגייסים, הניסיון המקצועי הקודם אכן חשוב - אך הוא שולי ביחס לכלים שעוזרים להבין את הטכנולוגיה, הכלכלה, החברה והזוויות השונות שמכסות את התחום כגון קורס בלוקצ'יין.

המחזור הקרוב של מסלול קורס בלוקצ'יין (Blockchain Expert), היחיד בעל הסמכה רשמית מאת הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, יוצא לדרך.

זהו המסלול המקצועי ביותר בישראל - "הכי קרוב לתואר" - ובין בוגריו נמנים בכירים בסוכנויות ממשל וביטחון, חברות הייטק ובלוקצ'יין, גופים פיננסיים מוסדיים, משרדי עו"ד ורו"ח גדולים וצעירים שהשתלבו בתעשייה בזכות הידע שצברו: כיזמים וכשכירים כאחד.